A Nagy ADHD Életmód Kihívás

Ha nem változik semmi, nem változik semmi

Nagyon sok olyan életmódbeli praktika, gyakorlat létezik, melyekkel segíthetünk magunknak, akár enyhíthetők az ADHD tünetei.

A legfontosabb, amit tudnod kell: Szent Grál nincs.

Eszköztár van, amiből

 • kiválaszthatod a magadnak működő módszereket,
 • nyitottan kipróbálhatsz olyanokat, melyekre elsőre nemet mondanál.
 • Adott helyzetnek megfelelő módszereket tudsz alkalmazni,
 • mert ADHD esetében nincs olyan (és a legtöbb neurotipikus embernél sem), hogy egy módszer örökre és 100%-osan működni fog. Újra és újra ki kell találnod, hogy MOST és NEKED éppen mi válik be.

Ezért egy nagy közösségi kihívást indítok.

Szeretném megnézni, hogy ha minimum 30 napig kitartunk ezek mellett, milyen hatással lesz az életünkre. 

Mi fog történni ezen a kihíváson?

 • Ebbe a kihívásba most max. 50 főt fogadok.
 • A játék február 15-én indul és 30 napig tart.
 • Jelentkezel a kihívásra, választasz magadnak egy témát.
 • Egy zárt támogató Facebook-csoportban napi beszámolókkal, támogatással, motivációval állunk egymás mellett és segítjük egymást, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.
 • A csoportban minden reggel egy kérdéssel, felvetéssel, önmegfigyelésre buzdító kérdéssel is támogatlak benneteket, napi gondolattal, napi “mottóval”.
 • Hetente egyszer élő tapasztalatmegosztó beszélgetés és tippek, trükkök a továbblépéshez. (Minden pénteken este 19.00-kor, 30-45 percben)
 • A játék célja NEM az, hogy még nagyobb nyomást helyezzünk magunkra, hanem egy ADHD-barát, megengedő szemlélettel hozzuk ki magunkból a legjobbat. A cél nem az, hogy 100%-ra teljesítsd,  megengedjük magunknak a hibázást, a bukdácsolást, de legfőképpen azt, hogy benne maradjunk a folyamatban.
 • Segédletekkel és személyes támogatással is itt leszek nektek.

Mit nyújt neked ez a kihívás?

 • Kipróbálhatsz új módszereket, eszközöket, melyek a későbbiekben támogatni fognak.
 • Megismered ezeket az életmódbeli változtatásokat és a többiek tapasztalatai alapján később magad is kipróbálhatsz több eszközt, megoldást.
 • Egy támogató közösséghez csatlakozol, ahol mind egy-egy kihívásban veszünk részt. Ezzel segítjük egymást, hogy benne maradjunk, megosszuk egymással a sikereinket és a tapasztalatainkat.
 • Kérdezni tudsz a résztvevőktől és szakértőktől. (Én, Ági, mint ADHD mentor vagyok a kihívás szervezője, de széles kapcsolati hálóm segítségével adott kérdésekhez szakértőket tudok bevonni – természetesen az adatvédelmi szabályok figyelembevételével, azaz ha te nem szeretnéd, neved és kiléted nem fedem fel.)
 • Ha résztveszel a kihívásban, elmondhatod, hogy TETTÉL MAGADÉRT. Ez megerősíti az önmagadról alkotott képet.
 • Megengedő hangulat: HIBÁZNI ÉR, hogy nehéznek érezd: ér.

 A játékszabályok

 1. Jelentkezni a lenti gombon található űrlap kitöltésével tudsz.
 2. Utána beszélgetünk, hogy mit szeretnél, segítek az előkészületekben.
 3. Bejelentkezel a zárt Facebook-csoportba.
 4. Itt megosztjuk a tapasztalatainkat, támogatjuk egymást. 
 5. Én, mint ADHD mentor kísérlek benneteket (és magamat), hogy motiváltak, kitartóak maradjunk.

témakörök, melyekre jelentkezhetsz

 • Légzésgyakorlatok 
 • Meditáció, mindfulness 
 • Hidegzuhany
 • Tudatos étkezés, “diéta” (nem megszorításokkal, csak odafigyeléssel)
 • Rendszeres célzott mozgás, napi séta, 10 000 lépés, stb. Itt lehet kardió jellegű mozgás, erőnléti edzés, jóga (mindre van képesítésem, tudok segíteni)
 • Friss levegőn töltött több idő
 • Képernyőidő csökkentése
 • Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok (itt nagyon fontos, hogy nem vagyok orvos, a részvétel ÖNKÉNTES és ha ezt választanád, akkor előtte érdemes konzultálnod az orvosoddal és/vagy egy képzett természetgyógyásszal)
 • Alvási szokásokra való tudatos odafigyelés 
 • Egy rossz szokás elhagyása, ami tudvalevőleg ront nemcsak ADHD, de bárki általános állapotán: kávé, alkohol, dohányzás, cukor, kóla, stb. 
 • Táncold ki! Rázd, ugráld, táncold ki magadból
 • Rutinok kialakítása és szervezése

További ötletekre nyitott vagyok. 

Kik vehetnek részt a kihívásban?

 • A résztvevőknél nem feltétel, hogy diagnosztizált ADHD-s legyél, hiszen ezek a praktikák bárkire jó hatással lehetnek, legalábbis ezt fogjuk megnézni.
 • Nem lesz nyitó felmérés, nem kérek vérképet, semmit, ez most tényleg csak egy hétköznapi játék, egy próba, egy esély magunknak.
 • Viszont szeretném, ha a résztvevők most ebben a kísérletben nem állnának gyógyszeres kezelés alatt ADHD kapcsán. 
 • A kísérletben való részvétel teljesen önkéntes, szabad akaratodból, a saját és a köz érdekében veszel részt benne. 
 • Egy fontos: AKARD, de legalább AKARD AKARNI.
 • A jelentkezők az űrlap kitöltésével egy előzetes szűrésen mennek keresztül, így a csoportban garantáltan jófej emberek lesznek.

Ha feladod és nem megy, nem baj. 

Ha kiszállsz, nem baj. 

Része a dolognak, de a többi résztvevővel itt állunk melletted, egy esélyt érdemes adni neki. Meg még egy napig kitartani. És még egy napig. 

A kihívás végén: ajándékok és összesítés

A játék végén összesítem a tapasztalatokat és az engedélyetekkel ezeket blogok, videók és esettanulmányok formájában közzéteszem, hogy mások is tanulhassanak belőle és hogy segítsünk egymásban abban, hogy mely eszköz milyen hatással lehet az életünkre.

Te döntesz arról, hogy ebben az összegzésben felhasználhatom-e a tapasztalataidat, ezt a jelentkezési űrlapon tudod megadni, de természetesen út közben módosíthatsz ezen bármely irányba.

Ha van kedved, hogy szövegesen fotóval vagy videóban megosztod a kezdő, a közbenső és a 30 nap végén végső tapasztalataidat, melyeket megoszthatok online felületeimen,  3 jelentkezőnek ajándékba adok egy egyhónapos ADHD mentorálást: halogatás, feladatok rendszerezése, priorizálás, hatékonyság, motiváció stb. témakörben, amire éppen szükséged van. Az ajándék értéke 89 000 Ft.  A mentorálás résztvevőit a jelentkezők közül sorsolással fogom kiválasztani.

De nem feltétel, hogy vállald az arcod, egyszerűen egy jó tapasztalat is lehet neked. Ezt javaslom, hogy a folyamatban naplózással kövesd, ebben is fogok segíteni.

 

A végén pedig még egyszer szeretném kiemelni, hogy a részvétel önkéntes, játékos, nem véresen komoly, megakadni benne ér, nehéznek érezni ér, de a csapat itt lesz melletted.

A következő kihívás április 5-én indul, ha ehhez szeretnél csatlakozni majd, írj egy üzenetet a lenti űrlapon keresztül és felveszlek a listára, hogy az indulás előtt tudjalak értesíteni majd. Ennek a következő kihívásnak az előkészítési periódusa március 25-én indul. Az áprilisi 30 napos program egy jelképes összegért érhető majd el.

kapcsolat

Ha választ akarsz kapni egy kérdésre, a legjobb taktika az, hogy felteszed.

Szia! Izgatottan és lelkesen várom a leveled, akár kérdésed lenne, segítséget keresel vagy csak egy gyors hellót szeretnél küldeni, csupa fül vagyok 🙂

Számítasz, számítanak a gondolataid, az utad, amin jársz, én pedig itt vagyok, hogy támogassalak, kísérjelek ezen.

Email

adhdasszisztensed@gmail.com

Telefon

+36 30 394 7274

  Tudod, hogy sokkal többre lennél képes.

  Hiszen valamikor még láttad magadban azt, hogy tele vagy kreatív ötletekkel. Izgalmas, sugárzó személyiség vagy. Bármire képes lennél. De már olyan sokat csalódtál magadban. 

  Az életed állandó tűzoltás, káosz és dráma. Mert neked ebben komfortos.

  Mindig tudtad magadról, hogy te valahogy más vagy. Egy unikornis egy olyan világban, amire azt hiszed, hogy nem neked való. A jobbkezes ollók világában balkezesként. 

  Minden kudarcodért a másféle működésedet hibáztatod. És ebbe már nagyon elfáradtál. 

  Csak nem tudod, hogyan boldogulhatnál. 

  És akkor találsz meg engem, mint leendő mentorodat. 

  ADHD-specifikus eszközökkel segítelek a feladataid tengerében, a haladásodban. Kísérlek, támogatlak, besegítek a magánéletedben és a vállalkozásodban is.

  Nézd meg a SZOLGÁLTATÁSAIMAT ITT, majd beszélgessünk egyet, hogy hogyan tudok neked segíteni.

  Foglalj időpontot egy kötetlen ismerkedésre

  Szia, Ági vagyok,

  az ADHD mentorod. Sorstársként kísérlek, mentorállak, tanácsot adok, meghallgatlak, kezed alá dolgozom vagy segítek a feladataidat összerendezni.

  Bár hivatalos diagnózisom nincs, az életem sok szeletében az ADHD-ismertetőjelek tárházát vonultatom fel. Ezekre végtelen mennyiségű megoldásom, life hack-em van. Pontosan ismerem a szárnyaló, szétszórt, vicces, szórakoztató és a néha szorongó, megakadó ADHD-s elmék világát. Ezek által megértő, elfogadó, empatikus közegben tudunk együtt dolgozni vagy ha kell, szigorú szeretettel kísérlek, miközben konkrét feladatok elvégzésben is be tudok segíteni neked.

  2008 óta dolgozom marketing területen, kizárólag kisvállalkozások számára, 2014 óta pedig főállású családfotósként tevékenykedtem, zömében ADHD-s családok részére. Mindig több projektem, vállalkozásom, vállalásom volt párhuzamosan, így kifejlesztettem sok technikát ezek kezelésére.

  Büszke anyukája vagyok egy kisiskolás ADHD-s fiúcskának, egy bárány személyiségével megáldott mentett németjuhásznak és egy antiszociális 16 éves cicának.