adhd master program

Ismerősek-e ezek az érzések?

 • Tele vagy félelmekkel, hogy képes lesz-e rá, hogy elég jó vagy-e?
 • Hogy mások már itt és amott tartanak, te pedig még nem?
 • Képtelen vagy megtervezni egy feladatot, mert minden lépéshez túl sok ötleted van?
 • Ha tervezni tudsz is, valahol mindig elveszel és letérsz az útról.
 • Mindig újabb és újabb dolgokba kapsz.
 • Szégyelled magad és óriási szorongást érzel a túl régóta halogatott dolgok felett?
 • Néha hegyeket mozgatsz meg, máskor egy háromperces feladatra sem bírod rávenni magad?
 • Mindig 50 ablak van a böngésződben megnyitva. És legalább ugyanennyi a fejedben.
 • Hiába írsz fel papírra dolgokat, ezek valahogy mindig eltűnnek.

ADHD-s vagy neurodivergens elmével vállalkozni egyszerre izgalmas, színes, kreatív, szárnyaló és bizony néha nehéz is tud lenni.

Az ADHD mentorként értem és ismerem az egyedi igényeidet, tempódat, gondolkodásmódodat, tudom azt, hogy miért nem válnak be neked azok a neurotipikusokra szabott hatékonysági technikák, melyeket már kipróbáltál.

Akár ADHD-val élsz, akár csak nehézségeid vannak a feladatok vagy a vállalkozásod menedzselésében, segítek, hogy fókuszáltabb, kitartóbb, hatékonyabb lehess, mindezt úgy, hogy fokozatosan közelebb kerülsz a kiégett, túlterhelt, szorongó vállalkozói létből egy harmonikusabb életvezetéshez.

adhd mentorálás

Az ADHD MASTER PROGRAM jellemzően egy minimum háromhónapos együttműködés, ahol kísérődként, tanácsadódként, mentorodként vagy jobbkezedként állok melletted.

A Feltérképező beszélgetésen megismerem a kihívásaidat és azt, hogy miben keresel segítséget. Ez alapján javasolni fogom, hogy ha úgy látom, és tudunk együtt dolgozni, akkor milyen keretek között.

FIGYELEM!

Szolgáltatásaim, így az ADHD Master program sem: nem pszichoterápia, nem diagnosztika és nem coaching. Gyakorlatias és önismereti folyamat, mindenkinél személyre szabva.

mentor, kísérő

Mentorodként rávilágítok és megoldásokat javaslok, módszereket és technikákat, hogy hogyan tudsz hatékonyabb lenni, összeszedettebb, könnyebben elindulni vagy bennemaradni egy folyamatban. Ezek lehetnek a hosszútávú céljaid vagy egy jelenlegi életszakaszod, ahol nehezebben boldogulsz, mint korábban. A folyamat során önismeretre és magabiztosságra tehetsz szert és persze ügyesen haladsz majd a céljaid felé.

A rendszeres konzultációk segítenek neked, hogy a túltelített elmédet összerendezd, hogy priorizálj, jobban be tudd osztani az idődet, megszabadulj a bűntudattól, a szégyentől.

A projektvezető

Ha egy nagyobb projektet szeretnél elkezdeni vagy azon dolgozol, például egy új vállalkozás, egy komolyabb vállalás ezen belül vagy akár egy költözés, házfelújítás, segítek, hogy a feladataidat kijelöljük, beosszuk és támogatlak, hogy ezeket el is végezd.

A vállalkozásod területén marketing-és üzleti tanácsadással segítek, és/vagy akár konkrét tevékenységeket is leveszek a válladról. 

Magánéleti projektekben a jó átláló-képességemnek köszönhetően segítek rendszerezni a feladatokat, fontossági sorrendben állítani ezeket.

A jobbkéz

Bármely együttműködésben is dolgozunk együtt, sok terhet le tudok venni a válladról, hogy te csak szárnyalhass és ne korlátozzanak, fékezzenek az apró-cseprő feladatok, mint például posztok írása, blog- és cikkírás, hírlevelek, honlapod frissítése, stb.

a mentor

A fejedben 26 adás megy egyszerre. A saját szavadba is képes vagy belevágni. Tele vagy ötletekkel és kreativitással, de el sem kezded, mert túl nyomasztó.

Ha elkezded, félúton megunod vagy elfelejted.

Aztán ott a szorongás és hogy leértékeled magad, “mert múltkor sem sikerült”.

TUDOD, HOGY SOKKAL TÖBBRE LENNÉL KÉPES, MINT MOST, HA NEM LENNÉL ILYEN.

De azt tudod, hogy pont így vagy jó? Azt tudod, hogy ami megakaszt, az egy jó ADHD mentorral lehet jobb is? Ismered magad annyira, hogy tudd, milyen sok erőd van?

Képzeld el azt, hogy van valaki, aki melletted áll. Aki pontosan érti, mi zajlik benned. Aki ott segít, ahol kell: figyelmeztet, keretben tart, motivál, segít rálátni arra, hogy miért akadsz meg mindig.

Ha jelenleg ebben a helyzetben vagy, jó helyen jársz:

ÁLLANDÓAN TÚLTERHELTNEK ÉRZED MAGAD: a feladatok listája, úgy érzed, sosem csökken, túl sok ötleted, terved van, nehezen tudsz pihenni, kikapcsolni és egyensúlyt találni a munka és a magánélet között.

NEM TUDSZ PRIORIZÁLNI: a feladataidat érzés, megérzés, hangulatod szerint végzed el, így sokszor bizonyos feladatokat túl sokáig halogatsz, amitől pedig szorongsz.

NEHÉZ CÉLOKAT KITŰZNI ÉS ELÉRNI: úgy érzed, túl sok az álmod, nagy álmok, ettől pedig megfeszülsz. Ha ki is tűzöd a célokat, addig sosem jutsz el, mert közben elunod, új dologba kezdesz vagy csak bedarálnak a feladatok és eltévedsz.

ADHD-KIÉGÉS: túlvállalod magad, 200%-ot beleadsz, tolod a falig, aztán jön a mínusz 200%, amikor kiégsz, megállsz és lebénulsz.

IDŐBEOSZTÁS? AZ MI? A határidőket mindig majdnem lekésed, kapkodsz, elkésel, elfelejtesz találkozókat, nem tudod megsaccolni, hogy egy feladat mennyi időt fog igénybe venni vagy annyira belemerülsz, hogy mindent kizársz magad körül.

PIHENÉS? AZ MI? Sosem tudsz igazán pihenni, mert mindig pörög az agyad, loholsz magad után, nem tudsz feltöltődni.

ELVESZTED A LENDÜLETED: ha belekezdesz egy projektbe, vállalkozásba vagy egy monotonabb vagy nehezebb feladatba, hamar elveszted az erődet.

NEM TUDSZ NEMET MONDANI: ha jön egy új csillogó kincs, pl. egy új felkérés, nem tudsz nemet mondani, így túlvállalod magad.

HALOGATÁS: kell-e erről többet mondanom?

EGYEDÜL ÉRZED MAGAD: egyedül dolgozol, nincsenek munkatársaid, kevés a barátod vagy nem akarod őket terhelni. Néha jó lenne valakinek kiönteni a lelked, hogy megkönnyebbülhess, bosszankodhass egy jót, vagy csak a sikereidet elmesélni valakinek, aki ismeri a helyzeted.

Ha ismerős bármelyik vagy több helyzet, egy Kísérő tud téged ezekben támogatni, strukturálni, átlátni, motiválni, keretben tartani, hogy megelőzd ezeket a helyzeteket.

A kísérői szerepemben így tudok ezekben segíteni:

MEGSZABADULJ A TÚLTERHELTSÉGTŐL: segítek priorizálni, sorrendbe tenni az feladataidat, a nehezebb vagy hosszabb projekteket lépésekre bontani, így elmúlhat a fullasztó érzésed és megtapasztalhatod, milyen, amikor a kezedbe veszed az irányítást.

TUDJ PRIORIZÁLNI: meghatározzuk a pontos célokat, az azokhoz vezető lépések, mérföldkövek sorrendjét, “útleírást” rajzolunk, hogy fókuszált és szervezett lehess.

CÉLKITŰZÉS ÉS -ELÉRÉS: segítek választani a céljaid és álmaid közül, ezeket sorrendbe tesszük, pontos célokat határozunk meg. Így átláthatóbb, tervezhetőbb, kontrolláltabb lesz az utad.

ADHD-KIÉGÉS: szólok, ha túlpörgetted magad, megállítalak kicsit. Technikákat javaslok, személetmódot, ha túlságosan elrohannál.

IDŐBEOSZTÁSI TECHNIKÁK A szokásaid és személyiségtípusod szerint hatékony időbeosztási módszereket alakítunk ki, hogy hatékonyabb és szervezettebb lehess. Ha igényled, emlékeztetőket küldök.

PIHENÉS? AZ MI? Szólok, hogy pihenj. Ötleteket, tippeket javaslok, hogyan tudod kikapcsolni az agyad. Rutinokat alakítunk ki, olyanokat, melyek rád vannak szabva, hozzád igazítva.

LENDÜLETBEN MARADNI: keretben tartalak, segítelek, ha elfáradsz vagy elveszted a lendületed. Megkeressük azokat az érzéseket és sikereket, amik továbblendítenek. A rendszeres találkozóink segítenek, hogy bennemaradj egy folyamatban.

MONDJ NEMET BÁTRAN: közösen alakítunk ki stratégiákat és figyelmeztető pontokat határozunk meg, hogy tudd: mikor kell nemet mondani, hogy elkerüld önmagad túlvállalását.

HALOGATÁS: feltérképezzük, miért és milyen helyzeteket és feladatokat halogatsz, hogy elkerüld ezeket. Technikákat javaslok, segítek akár minden egyes feladatnál elkerülni azok halogatását.

LESZ EGY TÁRSAD: A Kísérőd lesz az, akinek beszámolhatsz a napi, heti sikerekről, akinek kiöntheted a lelked, aki segít a döntéseket meghozni. A társad, a szakmai támogatód leszek bármely folyamatban.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

A Feltérképező Beszélgetés során feltérképezzük az együttműködés kereteit, hogy miben van szükséged a segítségemre.

 • Ezután egy részletes tartalmi leírást és ajánlatot küldök neked, valamint megbízási szerződést, mely adatvédelmi és titoktartási vállalást is tartalmaz.
 • Az együttműködés tartalma, mely az igényeid szerint módosítható vagy bővíthető:
  • Havi 1 x 90 perc hóindító online megbeszélés.
  • Heti 1 x 60 perc konzultáció: haladásod, feladataid, sikereid, megakadásaid átbeszélése.
  • Ezekről mind írott kivonatot készítek, hogy később is visszakereshesd.
  • Segédleteket, anyagokat küldök neked.
  • A beszélgetésekről igény szerint felvételt készítek, melyet elküldök neked.
 • Az ADHD mentorálás jellemzően 3 hónapos együttműködés, mely kedvezményes áron tovább hosszabbítható.
 • Fizetés: egy összegben az együttműködés kezdetekor vagy részletekben.
 • Az ADHD mentorálás más szolgáltatásokkal kombinálható.
 • A szolgáltatás nem coaching és nem pszichoterápiás folyamat.

MILYEN TECHNIKÁKAT használunk?

 • Rendszeres fókuszfenntartó konzultációk (havi, heti és/vagy heti többszöri)
 • Body Doubling
 • Szabadfókusz
 • Módszerek, technikák a priorizáláshoz, időkezeléshez, halogatás ellen, hatékonysági technikák
 • Mindset-alakítás, azaz a hozzáállásod és az önismereted fejlesztése
 • Rutinok kialakítása
 • Gondolatok rendszerezése

A szolgáltatás árát minden esetben egyénileg alakítom ki az igényeidnek megfelelően, erről a Feltérképező beszélgetésen fogunk beszélni.

 

A PROJEKTVEZETŐ

Ezt a szolgáltatást vállalkozóknak ajánlom elsősorban és olyan esetekben, amikor egy nagyobb projekten dolgozol, ami erősebb fókuszt, nagyobb átlátást igényel.

TUDOD, HOGY SOKKAL TÖBBRE LENNÉL KÉPES, MINT MOST, HA NEM LENNÉL ILYEN.

Mert sokszor szárnyalsz, tele vagy ötletekkel, lendülettel. Máskor szinte ki sem látsz a nyomasztó feladatokból.

Az egekig szárnyalnál, ha valaki levenné a terhet a válladról a monoton feladatokkal kapcsolatban, ha nem lennél olyan magányos vállalkozóként.

Támogatódként általános vállalkozói támogatóként és/vagy projektkíséréssel tudlak segíteni.

Ha jelenleg ebben a helyzetben vagy, jó helyen jársz:
 • A kötelező, apró, unalmas, monoton feladatok a kreatív szárnyalásodat kerékbe törik.
 • Ezeket a feladatokat aztán halogatod, amitől állandó szorongás gyötör.
 • Könnyen elveszíted egy ponton a motivációdat, így nehezen vagy sehogy nem éred el a céljaidat.
 • Túl sok feladatod van, néha ezeket muszáj egyszerre végezned. Ettől hatalmas stresszt élsz meg.
 • Könnyen túltelítődsz az ingerektől, a túl sok emailtől és telefontól.
 • Néha bizony elfelejted a határidőket, a találkozókat.
 • Képtelen vagy megsaccolni egy feladat időigényét. Így néha elveszel benne és minden más szalad körülötted.
 • Nehezen tartasz ki a projektjeid mellett, mert elunod, elfelejted vagy elveszted a lendületed, esetleg túlhajtod magad benne és kiégsz a feladatban.
 • Impulzív vásárlások, döntések.
 • Nem tudod priorizálni a feladataidat.
 • Nem tudsz dönteni, mibe kezdj először, nem tudod lépésekre bontani, vagy türelemmel végighaladni a folyamaton.
 • Nem tudsz delegálni.
A vállalkozótámogatói szerepemben így tudok ezekben segíteni:
 • Az unalmas feladatok elvégzésre kreatív stratégiákat, hack-eket találunk ki. (vagy besegíthetek Jobbkezedként)
 • A motivációdat keretben tartással, technikákkal, emlékeztetőkkel segítek fenntartani. Lépésekre bontunk, átláthatóvá tesszük ezeket.
 • Segítek megalkotni azt a rutint és környezetet, ahol elkerülheted, hogy túltelítődj.
 • Nemcsak segítek megalkotni azt a rendszert, ahol könnyebben megjegyzed a dolgokat, de emlékeztetők, feladatok, emailek segítségével  támogatlak is.
 • Az időd beosztásában rád szabott technikákat és rutinokat alakítunk ki.
 • A céljaidat lépésekre bontjuk, hogy ne érezd nyomasztónak.
 • Segítek a döntéseid meghozatalában.
 • Motivállak, benne tartalak, lendületet adok.
 • A vállalkozói magányodat enyhíti az, hogy támogatódként megoszthatod velem a napi nehézségeket és sikereket.
 • Feltérképezzük az erősségeidet, mit tudsz delegálni vagy miben kell segítséget kérned.

Projektvezetés, projektkísérés

A Feltérképező Beszélgetés során meghatározzuk az együttműködés kereteit, hogy miben van szükséged a segítségemre.

 • Ezután egy részletes tartalmi leírást és ajánlatot küldök neked, valamint megbízási szerződést, mely adatvédelmi és titoktartási vállalást is tartalmaz.
 • 1. csomag:
  • Havi 1 x 90 perc hóindító online megbeszélés.
  • Heti 1 x 60 perc konzultáció: haladásod, feladataid, sikereid, megakadásaid átbeszélése.
 •  2. csomag:
  • 2 x 90 perc brainstorming, célállítás, motivációk feltérképezése.
  • 2 x 90 perc lépésekre bontás, feladatkitűzés, haladási ütem megtervezése
  • Ezt követően heti 1 x 60 perc keretben tartás
 • Ezekről mind írott kivonatot készítek, hogy később is visszakereshesd.
 • Segédleteket, anyagokat küldök neked.
 • A beszélgetésekről igény szerint felvételt készítek, melyet elküldök neked.
 • A Projektvezető szolgáltatás 3 hónapos együttműködés, mely kedvezményes áron tovább hosszabbítható.
 • Fizetés: egy összegben az együttműködés kezdetekor vagy részletekben.
 • Más szolgáltatásokkal kombinálható.

  MILYEN TECHNIKÁKAT használunk?

  • ADHD fókuszú vállalkozói mindset kialakítása
  • ADHD-specifikus vállalkozói eszközök alkalmazása
  • Rendszeres fókuszfenntartó konzultációk (havi, heti és/vagy heti többszöri)
  • Body Doubling
  • Szabadfókusz
  • Módszerek, technikák a priorizáláshoz, időkezeléshez, halogatás ellen, hatékonysági technikák
  • Vállalkozói önismereted fejlesztése
  • Rutinok kialakítása
  • Gondolatok rendszerezése
  • Marketing-és üzleti tanácsadás, a projekted kísésérés

  A szolgáltatás árát minden esetben egyénileg alakítom ki az igényeidnek megfelelően, erről a Feltérképező beszélgetésen fogunk beszélni.

  Tudod, hogy sokkal többre lennél képes.

  Hiszen valamikor még láttad magadban azt, hogy tele vagy kreatív ötletekkel. Izgalmas, sugárzó személyiség vagy. Bármire képes lennél. De már olyan sokat csalódtál magadban. 

  Az életed állandó tűzoltás, káosz és dráma. Mert neked ebben komfortos.

  Mindig tudtad magadról, hogy te valahogy más vagy. Egy unikornis egy olyan világban, amire azt hiszed, hogy nem neked való. A jobbkezes ollók világában balkezesként. 

  Minden kudarcodért a másféle működésedet hibáztatod. És ebbe már nagyon elfáradtál. 

  Csak nem tudod, hogyan boldogulhatnál. 

  És akkor találsz meg engem, mint leendő mentorodat. 

  ADHD-specifikus eszközökkel segítelek a feladataid tengerében, a haladásodban. Kísérlek, támogatlak, besegítek a magánéletedben és a vállalkozásodban is.

  Nézd meg a SZOLGÁLTATÁSAIMAT ITT, majd beszélgessünk egyet, hogy hogyan tudok neked segíteni.

  Foglalj időpontot egy kötetlen ismerkedésre

  a jobbkéz

  Klasszikus virtuális asszisztensi szolgáltatások azért, hogy a kreatív energiáid ne aprózódjanak el az unalmas, nemszeretem, nyomasztó vagy nehéz feladatokban. Bármely fenti szolgáltatás mellé vagy önállóan is kérhető. Eseti megbízással, rendszeres együttműködésre vagy projekt alapon.

  KÖZÖSSÉGI MÉDIA

  megírom, időzítem, szerkesztem, “képesítem”.

  Könnyen lehet, hogy ez az egyik olyan feladat, amit nagyon nem szeretsz. Sőt. De nem mondom ki. Tudod, hogy kellene. Ez a “kellene” pedig állandóan nyomaszt, elszívja minden energiádat.

  Lehet, hogy vannak ötleteid, hogy mikről posztolj, de mikor? Milyen ütemben, sorrendben? Milyen hosszú legyen az a poszt? Ezekben segítek neked, hogy neked ne kelljen ezzel az idődet tölteni.

  Ha van kész stratégiád, az ötleteidet szavakká, posztokká alakítom, időzítem neked, ha kéred, képeket keresek és szerkesztek hozzájuk.

  Ha nincs stratégiád, segítek benne támogatóként.

  Facebook, Instagram, TikTok: szöveges, képi vagy videós formátumban

  HÍRLEVÉL

  megírom, formába rántom, időzítem, küldöm

  Őrlődsz még aközött, hogy a hírlevél halott-e vagy elhiszed, hogy most, a 2020-as években is az egyik legeredményesebb kommunikációs forma?

  Remélem, ez utóbbi mellett vagy. Remélem, van listád. Ha nincs, segítek, hogy legyen.

  Ha van már listád és ötleteid, azokat hírlevéllé formázom neked. Szerkesztem, képeket teszek hozzá, kiküldöm.

  Ha még nincsenek ötleteid, használd az agyamat nyugodtam, ezer és egy tippem és tartalom-ötletem van.

  BLOG

  megírom, formába rántom, időzítem

  Könnyen lehet, hogy a fejedben és a fiókodban is oldalszám gyűlnek a témák. Ez klassz. De valahogy sosincs időd ezekről blogolni. Mondd, miről írjunk és pár hónap múlva rengeteg tartalom lesz az oldaladon. Ami segít a leendő vásárlóidnak, ügyfeleidnek, segít a keresőmotoroknak, hogy könnyebben megtaláljanak, bizalmat épít, tájékoztat, mondjam még tovább?

  HONLAP

  szerkesztem, fel-vagy átépítem, szövegezem

  Az elmúlt 16 évben elég sok honlapot építettem fel (például ezt is). Tartalmi oldalakat, szolgáltatóit és webshopokat is. Nemcsak csináltam, de tanácsadtam is.

  Ebben neked is segítek.

  Ha kész weboldalad van, az nagyon klassz. Segítek abban, hogy rendszeresen frissüljön, élettel töltjük meg, gatyába rántjuk.

  Ha még nincs weboldalad, akkor egyszerűbb honlap felépítését vállalom neked. Ha komolyabbra vágysz, segítek, hogy megtaláld az embered rá.

  WEBSHOP

  kezelem, feltöltöm, átalakítom, vonzóvá teszem

  Legyen szó Magentóról, Woocommerce-ről, Shopify-ról, Unas, Shoprenter, mondd, mid van és megoldom. Feltöltöm a termékeidet, megírom a termékleírásaidat, az oldal szövegeit. Ha kell, tanácsolok, tesztelek neked.

  KERESŐMARKETING: SEO

  átnézem, feldobom, átírom, megírom.

  egy mágikus eszköz ez, igazából senki nem tudja, hogyan működik, mégis iskolákban tanítják. Tudom, mert én is tanultam ezt. Vannak olyan alapvető feladatok, amiket nem tudsz megspórolni, mert különben a Google sem fog szeretni annyira, amennyire te szereted.

  Van a fegyvertáramban néhány olyan eszköz, amit muszáj elvégezned (vagy velem elvégeztetned), hogy jól tudj működni.

  Optimalizáljuk a szövegeidet a honlapodon, a webshopod termékeinél, a blogodon, a képeidnél, a csalitermékeidnél és még sorolhatnám.

  CSALITERMÉK, EBOOK

  megírom, formába rántom, szerkesztem, optimalizálom

  Ha még nincs, legyen. Legyen csaliterméked, amiben értéket adsz, legyen ebook-od, ha szeretnéd. Ha csak az ötlet van meg, szólj és hamar megírom neked, amit évek óta csak halogatsz. Éppen elég ideje vártál már a megfelelő időre, hogy ezt is megcsináld.

  LANDING PAGE

  megírom, formába rántom, szerkesztem

  Neked mennyi van? Miért csak ennyi? Tudtad, hogy minden szolgáltatásodnak, ajánlatodnak tudsz és javasolt lenne külön landing oldalt csinálni? Vezesd oda az ügyfeleidet, ahol pont azt és csak az az infót kapják, amit várnak tőled.

  Legyen a landing page-ed egy hírlevél feliratkoztató oldal, egy csalitermék oldala, az egyik szolgáltatásod kiemelt aloldala, segítek ezeket megszerkeszteni, hogy bizalmat építsen és a látogatókból vevőket formáljunk.

  KAPCSOLATTARTÁS, LEVELEZÉS

  megírom, felhívom, automatizálom, ügyfélkezelő-rendszert is építek neked.

  Szia, Ági vagyok,

  az ADHD asszisztensed. Sorstársként kísérlek, mentorállak, tanácsot adok, meghallgatlak, kezed alá dolgozom vagy segítek a feladataidat összerendezni.

  Bár hivatalos diagnózisom nincs, az életem sok szeletében az ADHD-ismertetőjelek tárházát vonultatom fel. Ezekre végtelen mennyiségű megoldásom, life hack-em van. Pontosan ismerem a szárnyaló, szétszórt, vicces, szórakoztató és a néha szorongó, megakadó ADHD-s elmék világát. Ezek által megértő, elfogadó, empatikus közegben tudunk együtt dolgozni vagy ha kell, szigorú szeretettel kísérlek, miközben konkrét feladatok elvégzésben is be tudok segíteni neked.

  2008 óta dolgozom marketing területen, kizárólag kisvállalkozások számára, 2014 óta pedig főállású családfotósként tevékenykedtem, zömében ADHD-s családok részére. Mindig több projektem, vállalkozásom, vállalásom volt párhuzamosan, így kifejlesztettem sok technikát ezek kezelésére.

  Büszke anyukája vagyok egy kisiskolás ADHD-s fiúcskának, egy bárány személyiségével megáldott mentett németjuhásznak és egy antiszociális 16 éves cicának.