Te mit teszel olyankor, amikor tele vagy “nincs kedvem hozzá, de muszáj” feladatokkal?

A tennivalóim listája néha olyan hosszú, hogy ha fejbe találnék vele valakit, bizony elterülne.

Erre Ági 1.0 mit csinál? Belefog egy olyan feladatba, amit imád, szeret és igazi dopamin-cunamit okoz magának ezzel. Majd két óra múlva hideg verítékben úszik, és a fejét veri a falba, hogy mikor fogja azt a rengeteg dolgot megcsinálni, amit elsunnyogott az örömfeladat miatt?

Klasszikus halogatási eset, amikor egyszerűen a feladatok egy része nem okoz akkora örömet.

De itt lép színre Ági 2.0, aki

  • vagy vesz egy levegőt és nekiesik a nemszeretemeknek. Ettől jobban érzi magát és sokkal tisztább lelkiismerettel, ennek folyományaként pedig sokkal tisztább fejjel és nagyobb örömmel áll neki a szeretem-feladatoknak.
  • vesz egy kicsi levegőt és csak kicsit dolgozik a nemszeretem feladatokon. Ettől lendületbe jön, evés közben jön meg az étvágy.
  • elindít egy pomodoro időzítőt 25 percre és csak annyi ideig dolgozik a nemszeretem-feladaton. Így nem olyan rémisztő, hogy BE KELL FEJEZNI, csak egy részfeladaton dolgozik. Máris jobban érzi magát, hogy már ennyit beletett.
  • Emlékezteti magát arra, hogy miért is kell a nemszeretem feladatokat csinálni. Ha azért, mert kötelező (pl számlázás, könyvelés), akkor mellétesz egy lelkesítő dolgot. Például miközben a számlákat szedi össze a könyvelőnek, közben arra gondol, hogy mennyi örömet és lehetőséget teremtett a kiszámlázott munkákkal és milyen jók is voltak az adott tevékenységek és milyen hálás azért, hogy DOLGOZHATOTT.
  • Ha nem kötelező, de már egyszer elvállalta, akkor bizony felelős érte. Amikor elvállalta, akkor ennek oka volt. Vagy mert szereti csinálni, csak nem pont most, vagy a pénz, vagy a kihívás. Átgondolja, hogy ezek közül melyik volt és ez átlendíti a nehezén.
  • Ír erről egy posztot, hogy felturbózza magát.
  • Egyet nem csinál: nem halogatja el a végtelenségig, mert annak a nyomása, az a szorongató érzés a jó feladatokról is elveszi az örömet.

    Te mit csinálsz, amikor egy halom nemszeretem feladat előtt állsz?

Miért nehéz ADHD-jellegű beállítottsággal vállalkozni?

Az előző cikkemben leírtam, milyen ADHD-s tulajdonságaid segíthetnek, hogy jól menő vállalkozásod legyen. Viszont bizony az utad során találkozhatsz olyan helyzetekkel is, amikor megakadsz és amikor úgy érzed: "Bárcsak normális lennék és könnyebb lenne minden!" Egyet...

A halogatásról

Mindenki halogat néha. Hiszen kinek a mindennapjaiban ne lenne olyan feladat, amihez nem fűlik a foga. Legyen ez az aktuális hangulattól ("most nincs hangulatom ezzel foglalkozni), az  energiaszint-függő ("most nem bírok erre koncentrálni") vagy éppen az adott feladat...

Többet szeretnél tudni a halogatásról?

notórius halogató vagy?

Szeretnél ezzel leszámolni?

Számolj le végleg a halogatással és töltsd maximumra a hatékonyságod!

A könyvben a legjobb és legütősebb tippjeimet találod, kifejezetten ADHD-s elmékre szabva – persze bárki használhatja ezeket a technikákat.

Viszlát halogatás, helló haladás!

Gondolj bele, hogy milyen érzés lesz, amikor az állandó szorongásodat (“Már megint elfelejtettem megcsinálni ezt!”, “Semmi kedvem nekiállni, annyira unom!” Sosem leszek kész!”) LECSERÉLHETED arra az érzésre, hogy VÉGRE! TÚLVAGYOK RAJTA!

Töltsd le most és irány az előre!

Töltsd le az ingyenes könyvet!

Tudod, hogy sokkal többre lennél képes.

Hiszen valamikor még láttad magadban azt, hogy tele vagy kreatív ötletekkel. Izgalmas, sugárzó személyiség vagy. Bármire képes lennél. De már olyan sokat csalódtál magadban. 

Az életed állandó tűzoltás, káosz és dráma. Mert neked ebben komfortos.

Mindig tudtad magadról, hogy te valahogy más vagy. Egy unikornis egy olyan világban, amire azt hiszed, hogy nem neked való. A jobbkezes ollók világában balkezesként. 

Minden kudarcodért a másféle működésedet hibáztatod. És ebbe már nagyon elfáradtál. 

Csak nem tudod, hogyan boldogulhatnál. 

És akkor találsz meg engem, mint leendő mentorodat. 

ADHD-specifikus eszközökkel segítelek a feladataid tengerében, a haladásodban. Kísérlek, támogatlak, besegítek a magánéletedben és a vállalkozásodban is.

Nézd meg a SZOLGÁLTATÁSAIMAT ITT, majd beszélgessünk egyet, hogy hogyan tudok neked segíteni.

Foglalj időpontot egy kötetlen ismerkedésre