Egyre inkább kezdem azt gondolni (és nem vagyok ezzel egyedül), hogy az ADHD-nak két megközelítése lehetséges.
Az egyik, amikor racionális alapokon, idegrendszer, hormonok, idegpályák, agyi területek, gyógyszeres megsegítés vonalon állunk hozzá.
Egy másik megközelítés is lehetséges, amikor az ADHD egy “normális” működés, csak más, mint amit be lehetne tuszkolni orvosi és főleg az A4-es társadalmi szűk keretek közé.
🦄Néha olyannak gondolom az ADHD-t, mint egy kirobbanó, kiáradó működés, amikor mindent látunk, mindent érzünk, mindent érzékelünk egyszerre. Ezért szeretem jobban használni a humanoid kifejezést magunkra, nekem ez a szó egy szivárványszínű repkedő unikornis érzetét adja. 🌈
Az egyik nézet nem zárja ki a másikat, az egyik tud működni a másik mellett, egyik nézet hozzáadhat a másik nézethez, akármelyiket is érezzük közelebbinek magunkhoz. És ha így nézzük, a szuperérzékenység, azaz amikor nemcsak az érzékszervi hatásokra vagyunk érzékenyebbek, de akár gondolatok, álmok, megérzések, “belelátások”, beleérzések szintén is, abszolút illeszkedik a mindent érző, mindent látó humanoidhoz, hiszen MINDENRE IS nyitva vagyunk.
Ettől még igen, bazi nehéz egy hétnél tovább szedni a vitaminokat, ettől még nem fogjuk megtalálni a kulcsunkat, amit mindig elhagyunk, ettől még oda kell érni időben (és nem egy nappal előtte vagy két órával később), stb.
De nekem sok könnyebbséget ad, elfogadást a második unikornisos megközelítés.
Nekem picit szerethetőbb ezáltal ez az állapot, míg az “orvosi” megközelítés deficitként kezeli.

szeretnéd a legtöbbet kihozni magadból?

adhd konzultáció

Ha egy-egy témában keresel gyors és hatékony segítséget.

Például a rutinjaidat szeretnéd átgondolni, finomhangolni, a feladataid priorizálásban kérsz segítséget vagy egy új projekt előkészületeihez van segítséged támogatásra üzleti és/vagy magánéleti szempontból.

HIPERFÓKUSZÁLJUNK EGYÜTT!

Egy teljes nap vagy egy fél nap, ahol csak önmagaddal, a céljaiddal, az álmaiddal és az irányaiddal foglalkozunk!

Ha úgy érzed, a heti konzultációk túl lassúak neked és egy nagy robbanással indítanál…

adhd master program

Ha tartós és mélyreható változást szeretnél az életedben eszközölni: megtanulni, megismerni és megszeretni az ADHD-s működésed.

Önismeret, gyakorlatias segítség, módszerek és technikák teljes egészében rád szabva. Háromhónapos program az örömteli fejlődésért.

Csoportos vállalkozói támogatás

egy 10 hetes csoportos program keretében, ahol nemcsak az ADHD-dat tanulod meg megzabolázni és a magad szele irányába változtatni, hanem a vállalkozásod épülésében is segítünk.